شرکت آپادانا رایانه کیمیا

بیش از 20 سال سابقه فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات

فهرست مطالب

محققان ژاپنی به سریع‌ترین اینترنت جهان با سرعت 402 ترابیت بر ثانیه دست یافتند!

اینترنت

پژوهشگران در ژاپن با انتقال داده با سرعت خارق‌العاده ۴۰۲ ترابیت بر ثانیه (Tbps)، رکورد سرعت اینترنت را شکستند. این سرعت به قدری بالاست که می‌توانید جدیدترین بازی‌های روز دنیا، را در یک چشم به هم زدن (کسری از یک دهم ثانیه) دانلود کنید!

اما راز این موفقیت چیست؟ استفاده از نوعی کابل‌های فیبر نوری مدرن و تقویت‌کننده‌های سیگنال پیشرفته که انتقال داده را بهبود می‌بخشد. این دستاورد ۲۵ درصد سریعتر از رکوردهای قبلی است و پتانسیل سرعت‌های آینده اینترنت را به نمایش می‌گذارد.

با این حال، به این زودی‌ها انتظار عملیاتی شدن چنین سرعت سرسام‌آوری را در هیچ کجای دنیا نداشته باشید. راه‌اندازی این سیستم با هزینه‌های بسیار بالا همراه است و برای کاربران عادی در هر کجای دنیا کاملاً غیرعملی است.

علاوه بر این حتی اگر به این سرعت فوق‌العاده دسترسی داشته باشید، کامپیوتر خانگی شما نمی‌تواند آن را مدیریت کند. چرا که گلوگاه سرعت این بار در درگاه‌های ارتباطی و خود رایانه قرار دارد. حتی قدرتمندترین رایانه‌های گیمینگ با قطعات رده بالا و سریع‌ترین حافظه‌های SSD هم برای همگام شدن با این سرعت با مشکل مواجه خواهند شد.

مدرن‌ترین پورت‌های اترنت، رم و حافظه‌های SSD موجود در بازار هم برای چنین سرعت‌های انتقال داده‌ای ساخته نشده‌اند. این مانند داشتن یک بزرگراه بسیار عریض به سمت خانه‌تان است، در حالی که ورودی خانه شما فقط یک مسیر خاکی باریک است!

چرا نیاز به سرعت‌های بالاتر اینترنت داریم؟

این وضعیت شبیه به گذر از اینترنت Dial-up به DSL است. در آن زمان، یک اتصال اینترنت پرسرعت مانند DSL انقلابی به نظر می‌رسید. اما امروز، هیچ کدام از این دو برای کاربران مطلوب نیست و ما خواستار سرعت‌های بسیار بالاتر هستیم. به احتمال زیاد همینطور در مورد پیشرفت‌های آینده هم صدق خواهد کرد. چه کسی می‌داند، شاید در چند دهه آینده، ۴۰۰ ترابیت بر ثانیه در مقایسه با آنچه در دسترس است، کند هم به نظر برسد!

علت تلاش مداوم برای دستیابی به اینترنت سریع‌تر، تقاضای روزافزون برای انتقال داده‌هاست. این تحقیقات زمینه‌ساز زیرساخت‌های آینده‌ای است که بتواند به نیازهای رو به رشد میلیاردها کاربر اینترنت را پاسخ بدهد.

منبعPC GAMER