علیرغم این که سرفیس لپتاپ استودیو 2 پیشرفتهایی را نسبت به نسل قبلی خود داشته اما در مجموع همچنان ناامیدکننده است.
مایکروسافت اخیراً در یک رویداد نسبتاً خستهکننده از سرفیس لپتاپ استودیو 2 رونمایی کرد. سرفیس لپتاپ استودیو 2 پتانسیل تبدیل شدن به یکی از بهترین لپتاپهای موجود در بازار را داشت اما علیرغم پیشرفتهایی که نسبت به نسل قبلی ارائه داد، هنوز با انتظارات فاصله زیادی داشت. در ادامه دلایل ناامیدی از این دستگاه را بررسی خواهیم کرد.
برخی پورتهای کاربردی را ندارد
پورتها یکی از بزرگترین مشکلاتی بود که کاربران با سرفیس لپتاپ استودیو اصلی داشتند؛ این که تقریباً به طور کامل به پورت تاندربولت برای اتصالاتش متکی بود. مایکروسافت با این مدل جدید، با اضافه کردن یک پورت USB Type-A و یک کارتخوان microSD تا حدودی به این معضل پرداخته است، اما همچنان کافی نیست.
مهمتر از همه، نبود پورت HDMI بسیار ناامیدکننده است. با توجه به اینکه تقریباً هر لپتاپی که میشناسیم دارای پورت HDMI است، هضم این موضوع بسیار سخت است. مک بوک پرو در هر دو سایز 14 و 16 اینچی دارای HDMI است. همین امر در مورد لنوو اسلیم پرو 9i و اسلیم پرو 7 نیز صدق میکند. اچپی زدبوک فایرفلای G10 نیز علیرغم اندازه جمع و جور خود، دارای درگاه HDMI است. اما مایکروسافت یک لپتاپ نسبتا بزرگ میسازد که بیش از 20 میلیمتر ضخامت دارد و در عین حال نمیتوانیم پورت HDMI داشته باشیم و این قابل قبول نیست.
طراحی تکراری است و لولا باید انعطافپذیرتر باشد
با این که طراحی این محصول منحصر به فرد است اما اولین در نوع خود نیست و لپتاپ های ایسر ConceptD Ezel که زودتر معرفی شدند، هنوز هم از نظر طراحی بر لپتاپ مایکروسافت برتری دارند.
لولا در لپتاپ سرفیس استودیو 2 تنها در سه موقعیت استفاده میشود: در حالت استاندارد لپتاپ، در حالت استودیو که صفحهکلید را میپوشاند و در حالت تبلت که هم صفحهکلید و هم پد لمسی را میپوشاند تا مانند تبلت عمل کند.
این جالب است، اما لپتاپهای ایسر به شما امکان میدهند از لولا در تقریباً هر موقعیتی که میخواهید استفاده کنید.
مورد دیگر در طراحی لپتاپ هم رنگ آن است؛ داشتن تنها گزینه رنگ پلاتینیوم چندان جالب نیست. کاش رنگهای جالبتری برای این محصول وجود داشت یا حداقل رنگ مشکی هم تولید میشد. لپتاپهای ایسر دارای رنگ سفید سرد با صفحهکلید با نور پسزمینه کهربایی هستند که ظاهری واقعاً منحصربهفرد ایجاد میکند و بهتر بود مایکروسافت نیز سعی میکرد در این محصول متمایز شود.
وبکم 5 مگاپیکسلی به کار برده نشده است
نکته عجیب دیگر این است که علیرغم اینکه استودیو لپتاپ سرفیس گرانترین لپتاپ مایکروسافت است، هنوز مانند تبلتهای این شرکت رفتار نمیکند. حتی خانواده سرفیس گو سالهاست که دارای یک دوربین 5 مگاپیکسلی هستند، اما مایکروسافت اصرار دارد که از وبکم استاندارد 1080p در لپتاپهایش استفاده کند.
از نظر این همچنان یک وبکم قوی است و سرفیس لپتاپ استودیو 2 اولین دستگاه غیر Arm است که به لطف یک NPU اینتل، به طور کامل از Windows Studio Effects پشتیبانی میکند. اما همه اینها با یک وب کم با وضوح بالاتر که مایکروسافت برای سرفیس پرو و سرفیس گو استفاده می کند، بسیار بهتر میشد.
قیمت محصول بسیار بالا است
در نهایت و شاید بزرگترین مشکل این لپتاپ، قیمت آن است. مایکروسافت با این مدل جدید نسبت به مدل قبلی خود ارتقاء عملکرد بزرگی ارائه کرد، بنابراین افزایش قیمت دور از ذهن نبود؛ اما باید درنظر داشت که قیمت پایه مدل قبلی هم بسیار گران بود و اکنون قیمت این لپتاپ 14 اینچی بدون داشتن گرافیک مجزا از 2000 دلار شروع میشود. واقعاً مسخره است!
متأسفانه به دلیل کمبود محصولات در این دسته، در حال حاضر مقایسه مستقیمی وجود ندارد، اما توجیه این برچسب قیمت دشوار است.
به عنوان مثال به ایسوس ROG Flow X16 نگاه کنید. این همچنین یک لپتاپ قابل مقایسه (البته با فرم سنتیتر) با مشخصات قدرتمند است. این محصول تنها با 1850 دلار، شامل پردازنده اینتل Core i9-13900H، کارت گرافیک انویدیا جیفورسRTX 4060، صفحهنمایش با وضوح بالاتر و نرخ تازهسازی بیشتر و پورتهای کاربردی و بیشتر است و مانند محصول مایکروسافت، دارای وب کم 1080p، تشخیص چهره Windows Hello و صفحه نمایش لمسی با پشتیبانی از قلم است و علیرغم داشتن صفحه نمایش بزرگتر فقط اندکی سنگینتر است.
با این حال برای داشتن جیفورس RTX 4060 در سرفیس لپتاپ استودیو 2، مجبورید 64 گیگابایت رم نیز داشته باشید و 3300 دلار پرداخت میکنید که بسیار بیشتر از مقداری است که مردم مایل به هزینه کردن هستند؛ از همه بدتر این که به دلیل مجموع توان گرافیکی 80 واتی در لپتاپ استودیو 2 در مقایسه با لپتاپ 120 واتی ایسوس در نهایت عملکرد گرافیکی نیز کندتر خواهد بود!
با این که سرفیس لپتاپ استودیو 2 هنوز آن مزیت اصلی را در فرم فاکتور منحصر به فرد خود دارد، این مسائل واقعاً غیرقابل چشمپوشی است. وقتی همه چیز بدتر، یکسان یا غیرضروری است، نمیتوان هزینه هنگفت لپتاپ استودیو 2 را توجیه کرد.